vineri, 14 august 2009

TRASEU SPRE "SUB PIATRA"


buna! sunt mai multe variante
1)pe jos urmarind marcajul - crucea albastra
Te aflii la Manastirea Ramet. daca ai sa urmezi cursul vaii prin chei ai sa ajungi in satul Cheia, ai sa intalnesti cateva case darapanate, si intr-o poiana vechea scoala din Cheia, aici urmeaza o portiune mai grea din punct de vedere al marcajului, dar sa nu te abati de la cursul de apa al vaii(partea stanga). de urmarit cararea ce se naste in apropierea ultimei case din Cheia. urmand cararea ai sa intrii in padure si tot asa inainte spre Bradesti este un pic de urcat, dar dificultate 0. Din varful Bradestiului cobori si cobari agale spre Valea Poieni pe drum larg, drum de acces auto. Trebuie sa tii calea si nimic altceva. Ai sa ajungi la o troita, si privind in jos ai sa observi cateva constructii, 2 biserici si foarte aproape de tine o carare care coboara prin padure. La partea de jos ai sa treci o punte - in dreapta ai sa observi Huda lu' Papara iar in stanga cararea ce duce spre Manastirea de Sub Piatra din satul cu acelasi nume. Pana aici traseul are o lungime de ~17 km care pot parea multi dar pe care ii poti parcurge f.f. usor in 7 ore (6 - fara popas).
2)daca nu vrei sa te uzi mergand prin vale sau evitand sa iti rupi capul pe barna caprei, dar te afli tot in Ramet... poti urma drumul ce se face pe deasupra de Manastire, ajungi in satul Ramet si de aici urmezi calea spre Bradesti dupa care urmezi traseul precedent(a nu te uda inseamna un ocol de ~9 km) - mai bine prin apa
3) daca nu vrei drumetie, dar vrei sa ajungi f. repede la Sub Piatra
pe sosea Aiud-Turda-(spre Cheile Turzii sau drumul ce duce la Campeni)-SAlciua *vizavi de primaria din Salciua se face un drum bun refacut ce duce exact in satul de destinatie.
4)variantele pot continua.....

Poate am plictisit putin, poate am pierdut ceva logic, sperand sa descriu cateva aspecte esentiale legate de posibilitatea de a ajunge acolo. Este frumos, liniste, posibilitati de cazare, dar nu ma intreba de costuri... in natura e gratis ... am cort ... :))
Toate bune !